Török szakfordítás

Miért bízza ránk török szakfordítását?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel. Török szakfordításaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Török szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában): gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, török jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti angol szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles török szakfordítás: tudjon meg többet!!

Mire ügyeljek török szakfordításaimmal kapcsolatban?

Minden fordítási munka során érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi esetleges előzmények elemzése az új szöveg szempontjából, valamint egyedi török terminológia (tehát az Ön szövegéhez kapcsolódó egyedi szótár) készítése

egy tapasztalt török szakfordító munkanaponként 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani megbízhatóan: ez azt is jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több szakember is dolgozik

Időbe telik a kész anyag véglegesítése is: ellenőrzés; igény szerint lektorálás (ilyenkor a szakfordítást egy másik török szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja); egységesítés; tördelés és formázás (hiszen a forrásszöveg és a kész török szakfordítás szövegének hossza általában eltér); a kért fájlformátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, illetve DTP. Időt vehet igénybe a záradékolás, hitelesítés, ha erre szükség van - és ha a kész záradékot nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a hiteles török szakfordítás elkészülte után

Gyors török szakfordításra van szüksége?

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős török szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú török szakfordítóval dolgozunk.

Szakfordítási munkanyelveink

Török tolmácsolás

Török szakfordításon túl török tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Török szakfordítás

A török a világ egyik legelterjedtebb nyelve, anyanyelvként körülbelül 60 millió fő, összesen pedig mintegy 75 millió ember beszéli szerte a világon. A következő országokban számít hivatalos nyelvnek: Törökország, Ciprus, Észak-Ciprus, Bulgária és Észak-Macedónia.

A török nyelv igen ősi gyökerekkel rendelkezik. Első írásos emléke, amelyet Mongólia területén találtak, a VIII. századból származik. A török nyelvben rengeteg a jövevényszó, aminek oka, hogy vándorlásaik során átvették azoknak a népeknek a szavait, írásmódját, ahol épp letelepedtek. A ma használatos latin ábécét csak viszonylag későn, 1928-ban vezették be.

A török nyelvtan a magyarhoz hasonlóan ragokra, toldalékokra épül. Ugyanakkor a két nyelv között más hasonlóságok is felfedezhetők. A magyar nyelvben rengeteg a török eredetű jövevényszó, így érdekesség, hogy alkotható egy olyan mondat, amelynek hangzása és jelentése is hasonló a két nyelven: a „Zsebemben sok kicsi alma van.” mondat török megfelelője „Cebimde çok küçük elma var.”, fonetikusan magyarul kiejtve [dzsebimde csok kücsük elma var].

Amennyiben szüksége van nyelvi közvetítésre török nyelvről, bátran forduljon a TrM Fordítóirodához, legyen szó magyar-török, török-magyar, angol-török vagy török-angol fordításról, esetleg tolmácsolásról.

Kérjen ajánlatot török szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
E-mail: info@trmforditas.hu
Telefon: +36-1-59-99-299
Iroda: Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon! TRM Kft., 1015 Budapest, Hattyú utca 14.
Közösségi média