Szlovén szakfordítás

Miért bízza ránk szlovén szakfordítását?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel. Szlovén szakfordításaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Szlovén szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában): gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, szlovén jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti angol szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles szlovén szakfordítás: tudjon meg többet!!

Mire ügyeljek szlovén szakfordításaimmal kapcsolatban?

Minden fordítási munka során érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi esetleges előzmények elemzése az új szöveg szempontjából, valamint egyedi szlovén terminológia (tehát az Ön szövegéhez kapcsolódó egyedi szótár) készítése

egy tapasztalt szlovén szakfordító munkanaponként 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani megbízhatóan: ez azt is jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több szakember is dolgozik

Időbe telik a kész anyag véglegesítése is: ellenőrzés; igény szerint lektorálás (ilyenkor a szakfordítást egy másik szlovén szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja); egységesítés; tördelés és formázás (hiszen a forrásszöveg és a kész szlovén szakfordítás szövegének hossza általában eltér); a kért fájlformátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, illetve DTP. Időt vehet igénybe a záradékolás, hitelesítés, ha erre szükség van - és ha a kész záradékot nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a hiteles szlovén szakfordítás elkészülte után

Gyors szlovén szakfordításra van szüksége?

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős szlovén szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú szlovén szakfordítóval dolgozunk.

Szakfordítási munkanyelveink

Szlovén tolmácsolás

Szlovén szakfordításon túl szlovén tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Szlovén szakfordítás

A szlovén nyelv az indoeurópai nyelvcsalád tagja, Szlovénia és az Európai Unió hivatalos nyelve, de ezenkívül kisebbségi nyelvnek számít még Olaszországban, Ausztria egyes régióiban és Magyarországon is. Beszélőinek száma viszonylag kevésnek mondható: körülbelül 2,4 millióan tudnak szlovén nyelven, közülük körülbelül 1,85 millió fő él a Szlovén Köztársaságban.

A kis lélekszám ellenére a szlovén nyelv kimondottan gazdag nyelvjárásokban. A nyelvjáráskutatók 46 egymástól különböző nyelvjárást azonosítottak, amelyek hét nagy nyelvjáráson belül csoportosíthatók: karintiai, felvidéki, délvidéki, tengermelléki, irtásvidéki, sztíriai és pannon.

Nyelvtani szempontból a szlovén igen összetett: ahhoz, hogy el tudjuk dönteni egy főnév vagy egy melléknév alakját, hat esetet, három nemet és három számot kell figyelembe vennünk, így összesen 54 lehetséges variációt kapunk. A szavak hangsúlya változó, ám a legtöbb szótárban ezt jelölik is. Pro drop nyelv, ami azt jelenti, hogy nem szükséges a névmási alany használata (akárcsak a magyarban).

Magyarország és Szlovénia fontos bilaterális kapcsolatokkal rendelkezik, főként a két országban kölcsönösen jelen lévő nemzeti kisebbség révén, de gazdasági és politikai kapcsolatok is összekötik őket. Emiatt a nyelvek közötti közvetítésre is folyamatos igény van, és ebben a TrM Fordítóiroda kiváló segítséget nyújthat vállalata számára, legyen szó magyar-szlovén, szlovén-magyar, angol-szlovén vagy szlovén-angol fordításról, esetleg tolmácsolásról.

Kérjen ajánlatot szlovén szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
E-mail: info@trmforditas.hu
Telefon: +36-1-59-99-299
Iroda: Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon! TRM Kft., 1015 Budapest, Hattyú utca 14.
Közösségi média