Orosz szakfordítás

Miért bízza ránk orosz szakfordítását?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel. Orosz szakfordításaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Orosz szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában): gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, orosz jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti angol szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles orosz szakfordítás: tudjon meg többet!!

Mire ügyeljek orosz szakfordításaimmal kapcsolatban?

Minden fordítási munka során érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi esetleges előzmények elemzése az új szöveg szempontjából, valamint egyedi orosz terminológia (tehát az Ön szövegéhez kapcsolódó egyedi szótár) készítése

egy tapasztalt orosz szakfordító munkanaponként 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani megbízhatóan: ez azt is jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több szakember is dolgozik

Időbe telik a kész anyag véglegesítése is: ellenőrzés; igény szerint lektorálás (ilyenkor a szakfordítást egy másik orosz szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja); egységesítés; tördelés és formázás (hiszen a forrásszöveg és a kész orosz szakfordítás szövegének hossza általában eltér); a kért fájlformátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, illetve DTP. Időt vehet igénybe a záradékolás, hitelesítés, ha erre szükség van - és ha a kész záradékot nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a hiteles orosz szakfordítás elkészülte után

Gyors orosz szakfordításra van szüksége?

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős orosz szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú orosz szakfordítóval dolgozunk.

Szakfordítási munkanyelveink

Orosz tolmácsolás

Orosz szakfordításon túl orosz tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Orosz szakfordítás

Az orosz a keleti szláv nyelvek közé tartozik az ukrán, belarusz és ruszkin nyelvekkel együtt. A nyelv cirill ábécét használ, amely összesen 33 betűt és 31 hangot tartalmaz (2 betű nem rendelkezik önálló hangértékkel). Az orosz egyike a világ legnagyobb nyelveinek: 150 millió anyanyelvi beszélője van (hivatalos nyelv az Oroszországi Föderáción kívül még Kazahsztánban, Fehéroroszországban és Kirgizisztánban is), és körülbelül ugyanennyien beszélik második nyelvként.

Annak ellenére, hogy Oroszország kiterjedése hatalmas, nincsenek nagy eltérések a helyi nyelvjárások között, ami részben a televíziózás és rádiózás hatásának köszönhető. A történelem során az orosz nyelv hatása Európára nézve mindig jelentős volt: a Szovjetunió révén a XX. századi Magyarországon (a politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi összefonódás okán) az orosz vált a legfontosabb tanult idegen nyelvvé. Habár a rendszerváltás után jelentősége csökkent, az utóbbi időben ismét egyre számottevőbbek a gazdasági kapcsolatok a két ország között, különösen a beruházások és az energiaszektor területén, így a nyelvi közvetítésre ismét fokozott igény mutatkozik.

Kérjen ajánlatot orosz szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
E-mail: info@trmforditas.hu
Telefon: +36-1-59-99-299
Iroda: Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon! TRM Kft., 1015 Budapest, Hattyú utca 14.
Közösségi média