Lengyel szakfordítás

Miért bízza ránk lengyel szakfordítását?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel. Lengyel szakfordításaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Lengyel szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában): gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, lengyel jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti angol szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles lengyel szakfordítás: tudjon meg többet!!

Mire ügyeljek lengyel szakfordításaimmal kapcsolatban?

Minden fordítási munka során érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi esetleges előzmények elemzése az új szöveg szempontjából, valamint egyedi lengyel terminológia (tehát az Ön szövegéhez kapcsolódó egyedi szótár) készítése

egy tapasztalt lengyel szakfordító munkanaponként 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani megbízhatóan: ez azt is jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több szakember is dolgozik

Időbe telik a kész anyag véglegesítése is: ellenőrzés; igény szerint lektorálás (ilyenkor a szakfordítást egy másik lengyel szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja); egységesítés; tördelés és formázás (hiszen a forrásszöveg és a kész lengyel szakfordítás szövegének hossza általában eltér); a kért fájlformátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, illetve DTP. Időt vehet igénybe a záradékolás, hitelesítés, ha erre szükség van - és ha a kész záradékot nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a hiteles lengyel szakfordítás elkészülte után

Gyors lengyel szakfordításra van szüksége?

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős lengyel szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú lengyel szakfordítóval dolgozunk.

Szakfordítási munkanyelveink

Lengyel tolmácsolás

Lengyel szakfordításon túl lengyel tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Lengyel szakfordítás

A lengyel nyelv a szláv nyelvek nyugati ágának tagjaként az indoeurópai nyelvcsaládba tartozik. Lengyelországban körülbelül 40 millióan beszélik anyanyelvként és további 10 millió lengyel él szerte a világon (többek között Magyarországon is jelentős lengyel kisebbség él, becslések szerint körülbelül 10-12 ezer fő). A lengyel az Európai Unió egyik hivatalos nyelve, irodalma pedig mintegy ezeréves múltra tekint vissza.

Akárcsak a románban (amelyet többek között szláv hatás is befolyásolt), a lengyel esetén is megkülönböztetünk 3 nemet: létezik hím-, nő- és semlegesnem is. A nyelv egy másik érdekessége, hogy a többi szláv nyelvhez hasonlóan nem használ névelőket (ez a sajátosság szintén jelentkezik például az albán vagy a román nyelv esetében is). A lengyel ábécé 32 betűből és 7 betűpárból áll, emellett rendelkezik néhány jellegzetes diakritikus jellel is, ilyen például az éles ékezet (akut, akcent ostry - pl. ń, ó), a felső pont, vagyis a kropka (pl. ż), az ogonek (pl. ą, ę, melyek egyben orrhangnak is számítanak), vagy a ferde áthúzás (przekreślenie – pl. ł).

A Magyarország és Lengyelország közti ezeréves barátság (Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki – Lengyel, magyar két jó barát / Együtt harcol s issza borát), illetve a mai idők gazdasági, diplomáciai és politikai együttműködései (például a Visegrádi Együttműködés és az EU keretein belüli együttműködések) is nagy igényt szülnek a két nyelv közötti közvetítésre, melyben a TrM Fordítóiroda munkatársai megfelelő segítséget nyújthatnak az Ön számára, legyen szó magyar-lengyel, lengyel-magyar, angol-lengyel vagy lengyel-angol fordításról, esetleg tolmácsolásról.

Kérjen ajánlatot lengyel szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
E-mail: info@trmforditas.hu
Telefon: +36-1-59-99-299
Iroda: Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon! TRM Kft., 1015 Budapest, Hattyú utca 14.
Közösségi média