Kínai szakfordítás

Miért bízza ránk kínai szakfordítását?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel. Kínai szakfordításaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Kínai szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában): gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, kínai jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti angol szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles kínai szakfordítás: tudjon meg többet!!

Mire ügyeljek kínai szakfordításaimmal kapcsolatban?

Minden fordítási munka során érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi esetleges előzmények elemzése az új szöveg szempontjából, valamint egyedi kínai terminológia (tehát az Ön szövegéhez kapcsolódó egyedi szótár) készítése

egy tapasztalt kínai szakfordító munkanaponként 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani megbízhatóan: ez azt is jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több szakember is dolgozik

Időbe telik a kész anyag véglegesítése is: ellenőrzés; igény szerint lektorálás (ilyenkor a szakfordítást egy másik kínai szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja); egységesítés; tördelés és formázás (hiszen a forrásszöveg és a kész kínai szakfordítás szövegének hossza általában eltér); a kért fájlformátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, illetve DTP. Időt vehet igénybe a záradékolás, hitelesítés, ha erre szükség van - és ha a kész záradékot nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a hiteles kínai szakfordítás elkészülte után

Gyors kínai szakfordításra van szüksége?

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős kínai szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú kínai szakfordítóval dolgozunk.

Szakfordítási munkanyelveink

Kínai tolmácsolás

Kínai szakfordításon túl kínai tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Kínai szakfordítás

A világon mintegy 1,5 milliárd fő beszéli a kínai nyelvet, 7 különböző nyelvjárásban (wu, yue, mandarin, xiang, hakka, min és gan), amiből 1,3 milliárd főnek ez az anyanyelve. A kínai az ENSZ egyik munkanyelve is.

Akárcsak Európában a latin, Ázsiában a kínai nyelv és írásbeliség töltötte be a közvetítő szerepet, így évszázadokon át eszköz volt a kultúra megőrzésében. A világ egyik legősibb, mai napig is létező írása a mintegy 3000 éves múlttal rendelkező kínai írás (az i.e. 2. évezredből származnak az első írásos jelek).

A fent említett hét nagy nyelvjárás annyira különböző, hogy beszélői nem értenék meg egymást egy egységesített kínai nyelv, a pu-tong-hua nélkül, ami egyben a Kínai Népköztársaság hivatalos nyelve is, és a pekingi dialektuson alapszik. Kínában ez a média nyelve, illetve a kínai nyelvet tanuló külföldieknek is ezt szokták tanítani, mivel segítségével bárhol megértik őket.

Kína gazdasági szempontból a világ második vezető nagyhatalma, ami részben hatalmas kiterjedésének és óriási népességének is köszönhető. Hazánk egyik jelentős gazdasági partnere is, így nagy a kínai-magyar vagy magyar-kínai fordításra/tolmácsolásra felmerülő igény. A TrM Fordítóiroda gyakorlott, diplomás szakemberei ebben is segítséget tudnak nyújtani. Anyanyelvi vagy bilingvis munkatársaink kiváló minőségű és minden célcsoportnak megfelelő fordításokat készítenek, legyen szó magyar-kínai, kínai-magyar, angol-kínai vagy kínai-angol fordításról, sőt tolmácsolással is vállalata rendelkezésére állunk.

Kérjen ajánlatot kínai szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
E-mail: info@trmforditas.hu
Telefon: +36-1-59-99-299
Iroda: Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon! TRM Kft., 1015 Budapest, Hattyú utca 14.
Közösségi média