Holland szakfordítás

Miért bízza ránk holland szakfordítását?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel. Holland szakfordításaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Holland szakfordítások terén a TrM Fordítóiroda a teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületeken szerzett jártasságot (akár a magyar, akár más idegen nyelvek vonatkozásában): gazdasági szakfordítás, pénzügy, marketing és PR, kereskedelem, idegenforgalom és turiszitika, holland jogi szakfordítás, műszaki szakfordítás, építőipar, informatika, tudományos területek, szépirodalom.

Irodánkat a Magyar Közjegyzői Kamara (MOKK) hivatalosan is regisztrálta, és a jogszabályokkal összhangban elkészíti angol szakfordításaink felülhitelesítését (apostille). Más nyelvek esetében ajánljuk záradékolt fordításainkat. Hiteles holland szakfordítás: tudjon meg többet!!

Mire ügyeljek holland szakfordításaimmal kapcsolatban?

Minden fordítási munka során érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása, a korábbi esetleges előzmények elemzése az új szöveg szempontjából, valamint egyedi holland terminológia (tehát az Ön szövegéhez kapcsolódó egyedi szótár) készítése

egy tapasztalt holland szakfordító munkanaponként 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani megbízhatóan: ez azt is jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon több szakember is dolgozik

Időbe telik a kész anyag véglegesítése is: ellenőrzés; igény szerint lektorálás (ilyenkor a szakfordítást egy másik holland szakfordító is ellenőrzi, ahogyan azt az ISO17100-as szabvány is előírja); egységesítés; tördelés és formázás (hiszen a forrásszöveg és a kész holland szakfordítás szövegének hossza általában eltér); a kért fájlformátum előállítása, igény szerint kiadványszerkesztés, illetve DTP. Időt vehet igénybe a záradékolás, hitelesítés, ha erre szükség van - és ha a kész záradékot nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza, erre is időt kell hagyni a hiteles holland szakfordítás elkészülte után

Gyors holland szakfordításra van szüksége?

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős holland szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen nagyszámú holland szakfordítóval dolgozunk.

Szakfordítási munkanyelveink

Holland tolmácsolás

Holland szakfordításon túl holland tolmácsolási szolgáltatásokkal is ügyfeleink rendelkezésére állunk.

Holland szakfordítás

A holland nyelv a germán nyelvek nyugati ágához tartozik, legközelebbi nyelvrokona a flamand, melyet Belgium északi részén beszélnek. A két nyelv tulajdonképpen szinte azonos, a különböző megnevezés a két országra utal. Körülbelül 23 millió ember beszéli a holland nyelvet, amely hivatalos nyelvnek számít Hollandiában, Arubában, Belgiumban, Curaçaoban, Sint Marteenben és Francia Flandriában. Ezenkívül 4 szervezet hivatalos nyelve is: ezek a Benelux államok, a Karib-tengeri Közösség, a Dél-amerikai Nemzetek Uniója és az Európai Unió.

A holland nyelv egyik sajátossága, hogy nagyon hasonló a német nyelv alnémet nyelvjárásaihoz. Írott formában a holland többé-kevésbé érthető a német anyanyelvűek számára is, viszont beszédben már nem elég hozzá csupán német nyelvtudás.

A tulipánok és szélmalmok országa az Európai Unió egy gazdaságilag fontos állama. 2018-as adatok szerint az EU-n belüli kereskedelem a holland export 74%-át teszi ki, és a Hollandiába importált termékek 46%-a is EU-tagállamokból érkezik. Hollandiának diplomáciai szempontból is kulcsfontosságú szerepe van, ugyanis számos egyezmény helyszíne és szervezet székhelye Hága. Többek között itt található az ENSZ elsődleges bírói szerve, a Nemzetközi Bíróság székhelye is.

A TrM Fordítóiroda munkatársai az Ön segítségére lehetnek vállalata holland nyelvű fordításai terén, legyen szó magyar-holland, holland-magyar, angol-holland vagy holland-angol fordításról, esetleg tolmácsolásról.

Kérjen ajánlatot holland szakfordításra!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
E-mail: info@trmforditas.hu
Telefon: +36-1-59-99-299
Iroda: Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon! TRM Kft., 1015 Budapest, Hattyú utca 14.
Közösségi média